Tietosuojakäytäntö

Tietosuojakäytännöstä yleisesti

Tietosuojakäytäntö on julkaistu 22.8.2022
Tietosuojakäytäntöä muokattu 22.8.2022

Tässä tietosuojakäytännössä kuvataan, mitä henkilötietoja ja muita tietoja keräämme, ja miten käsittelemme näitä tietoja. Tätä tietosuojakäytäntöä sovelletaan FV Keskustelupelit (3304061-5) tarjoamissa verkkopalveluissa (Keskustelupakka.fi-sivusto sekä Keskustelupakka-uutiskirjeet).

FV Keskustelupelit noudattaa tietosuojalainsäädäntöä sekä käsittelee henkilötietoja hyvän tietojenkäsittelytavan mukaisesti.

Sivuston tietosuoja- ja rekisteriselosteen löydät täältä

Mitä tietoja keräämme ja mistä lähteistä?

Henkilötiedot

Henkilötiedot kerätään pääasiallisesti käyttäjältä itseltään. Käyttäjä antaa tietonsa tilauksen, verkkovierailun, asiakaspalautteen antamisen tai yhteydenoton yhteydessä. Keräämme alle listattuja tietoja osittain tai kokonaan.

Käyttäjän itse antamia henkilötietoja ovat:

  • Asiakkaan etu- ja sukunimi, yritysasiakkaan yrityksen nimi, sähköpostiosoite, postiosoite, puhelinnumero, verkkokaupan tilauksen tiedot (esim. tilatut tuotteet)
  • yhteystiedot uutiskirjetilauksessa: nimi ja sähköpostiosoite
  • yhteydenotot ja yhteydenoton ohessa täytetyt tiedot (esim. asiakaspalautteen viestin sisältö)
  • muut käyttäjän itse antamat tai suostumuksella kerätyt tiedot

Muut tiedot (kuten laitetiedot):

  • palvelun käyttö- ja selaustiedot Google Analyticsillä, sekä Facebook-pikselillä käyttäjän hyväksyessä evästeet
  • käytetyn laitteen IP-osoite  
  • muut käyttäjän suostumuksella kerätyt tiedot

Keräämme laitetietoja käyttämällä seuraavia tekniikoita:

  • "Evästeet" ovat datatiedostoja, jotka asetetaan laitteellesi tai tietokoneellesi ja sisältävät usein nimettömän yksilöllisen tunnisteen.
  • "Lokitiedostot" seuraavat sivustolla tapahtuvia toimia ja keräävät tietoja, mukaan lukien IP-osoitteesi, selaintyyppisi, saapumis-/poistumissivut ja päivämäärä-/aikaleimat.
  • "Web-jäljitteet", "tunnisteet" ja "pikselit" ovat sähköisiä tiedostoja, joita käytetään tallentamaan tietoja siitä, miten selaat sivustoa.

Mihin käyttötarkoitukseen tietoja kerätään?

Henkilötietoja käsitellään voimassa olevien lakien mukaisesti asiakassuhteiden synnyttämiseen, hoitamiseen, hallintaan ja kehittämiseen sekä palveluiden markkinointiin, myymiseen ja tilausten toimittamiseen. Sinun ei ole pakko antaa meille henkilötietojasi, mutta mikäli päätät näin, emme mahdollisesti pysty tarjoamaan tai toimittamaan palvelujamme sinulle.

Henkilötietoja voidaan käsitellä esimerkiksi seuraavia tarkoituksia varten:

  • tilausten toimittamiseen
  • asiakaspalautteeseen ja muihin yhteydenottoihin vastaamiseen
  • uutiskirjeen lähettämiseen
  • palveluiden tuottamiseen, ylläpitoon ja kehittämiseen

Muita tietoja, kuten Google Analyticsin tai Facebook-pikselin keräämiä tietoja, hyödynnetään verkkosivuston käyttöraporttien koostamiseen, sivuston kehittämiseen, sivuston analysoimiseen, mainosten konversioiden seuranta, mainosten optimointiin ja mainoskampanjoiden kohdentamiseen ja kehittämiseen. IP-osoitteet on anonymisoitu.  

Luovutammeko henkilötietoja?

FV Keskustelupelit voi luovuttaa asiakastietoja voimassa olevan lainsäädännön sallimissa ja velvoittamissa rajoissa toimittaakseen palvelunsa asiakkaille tai auttaakseen viranomaisia.

Asiakkaan ostaessa jonkin tuotteen sivustolta, asioidessa sivustolla, käyttäessä sivuston palveluita tai liittyessä uutiskirjeen tilaajaksi, on FV Ensikirjoilla oikeus ilmoitta tuotteen tai palvelun toimittamiseen tarvittavat tiedot yhteistyökumppanille tai alihankkijoille (esim. sähköpostiosoite sähköpostipalveluntarjoajalle, verkkokauppatilauksen tiedot toimituskumppanille).

Käytössämme on seuraavat palvelut, joihin voimme luovuttaa asiakkaan tietoja:

  • Verkkokauppa-alustana käytämme Shopifyta. jonka myötä verkkokauppatilausten tietoja saatetaan säilyttää EU:n ulkopuolella. Palvelun tietosuojasta löytyy tietoa täältä: https://www.shopify.com/legal/privacy
  • Sivustolta on myös ohjauksia muihin palveluihin (kuten esim. linkitykset markkinointitarkoitukseen julkaistujen podcastien julkaisualustoille, markkinointivideoiden julkaisualustat). Näihin palveluihin asiakas liittyy tai siirtyy sivustolta vapaaehtoisesti ja hyväksyy tällöin kyseisen palvelun käyttöehdot, kuten esim. Spotify, Youtube ja Apple Podcast.

Miten käsittelemme ja suojaamme henkilötietoja?

Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Vain määrätyt henkilöt pääsevät käsiksi tietoihin. Tietoihin pääsy edellyttää salasanan ja käyttäjätunnuksen käyttämistä. Käsittelemme henkilötietoja kulloinkin voimassa olevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti.

Rekisterinpitäjän tietojärjestelmä ja tiedostot on suojattu yritystoiminnassa normaalisti käytössä olevilla teknisillä suojausmenetelmillä, kuten palomuurit ja salasanasuojaus. Mahdollisista tietoturvauhkista ja -loukkauksista ilmoitamme suoraan poliisille. Voimme myös sulkea verkkokaupan tilapäisesti henkilötietojen suojaamiseksi.

Voimme myös ulkoistaa henkilötietojen käsittelyn osittain kolmansille osapuolille, jolloin yhteistyökumppani tai palveluntarjoaja vastaa tietojen käsittelystä henkilötietolain ja omien tietosuojakäytänteiden mukaisesti.

Miten käytämme evästeitä?

Käytämme sivustollamme evästeitä parantaaksemme verkkosivustomme käyttäjäkokemusta ja markkinointiviestintäämme. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka siirretään verkkosivustolta kiintolevyllesi tai selaimeesi, joka puolestaan voi tallentaa evästeen kiintolevyllesi. Evästeet kertovat sivustolla vierailun ajankohdan ja keston, sekä millä sivuilla kävit ja miltä sivustolta tulit sivustollemme. Voit poistaa evästeet omalta selaimeltasi selaimen asetuksista.

Kuinka kauan säilytämme tietojasi?

FV Keskustelupelit säilyttää käyttäjän tietoja kulloinkin voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti ja vain niin kauan, kuin on tarpeen tässä tietosuojakäytännössä kuvattujen käyttötarkoitusten toteuttamiseksi.

Mitkä ovat oikeutesi?

Sinulla on lain mukaisesti oikeus tarkastaa, mitä tietoja olemme sinusta keränneet. Sinulla on myös oikeus vaatia virheellisen, puutteellisen, tarpeettoman tai vanhentuneen henkilötiedon korjaamista tai poistamista.

Voit käyttää oikeuksiasi ottamalla yhteyttä alla mainittuun rekisterinpitäjään.

Muutokset tietosuojakäytäntöön

Kehitämme jatkuvasti palveluamme ja voimme tehdä muutoksia tähän tietosuojakäytäntöön ilman etukäteistä ilmoitusta. Tietosuojakäytännön viimeisin päivitysajankohta näkyy aina heti tietosuojakäytännön alussa.

Kuka on rekisterinpitäjä ja mihin voit ottaa yhteyttä?

Rekisterinpitäjänä toimii FV Keskustelupelit (Y-tunnus 3304061-5).

Sähköposti: moi@keskustelupakka.fi
Rekisteristä vastaava henkilö: Viljami Metsäkylä